Executive Search

Voor sleutelposities bij beursgenoteerde bedrijven, familiebedrijven, not-for-profit organisaties en in het MKB vindt FourM het juiste toptalent.

Het onderscheidend vermogen van FourM

FourM werkt voortdurend aan de invulling van hooggekwalificeerde functies. Executive Search is voor de opdrachtgever een efficiënte en effectieve wijze om met de juiste kandidaten in contact te komen. Vrijwel alle hogere functies in de markt worden vervuld door executive search, en dat is niet voor niets. Voor de kandidaat is een gespecialiseerd bureau als FourM een neutrale en deskundige partij die de eisen van de markt en de positie begrijpt en deze objectief kan bespreken. FourM is specifiek toegerust om niet alleen geschikte kandidaten te traceren, maar ook te bepalen in hoeverre een functie een zinvolle vervolgstap in een carriëre is.Op basis van de meer dan gemiddelde kennis van de arbeidsmarkt, de eigen research en de internationale samenwerking is FourM erin geslaagd een groot aantal lange termijn relaties aan te gaan met zowel klanten als kandidaten.

Een introductie 

FourM werd in 1991 opgezet. De eigen benadering van executive search, waarin specialisatie en marktkennis centraal staan, wierp snel vruchten af. FourM plaatst een nog steeds groeiend aantal mensen bij zowel nationaal als internationaal opererende bedrijven.

Eigen Research

Business intelligence is de basis van executive search. FourM onderhoudt en verbreedt deze basis door inzet van eigen research. FourM volgt nauwgezet de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en is fulltime bezig met het volgen en analyseren van trends, innovaties, reorganisaties en alle andere zaken die deze markt zo dynamisch en turbulent maken.